Ontbijtpannenkoek met speltmeel en gekarameliseerde appeltjes (hapjesprinces)
Ingrediënten (voor 2 personen):
150 g (volkoren) speltmeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 ei
165 ml amandelmelk (ongezoet)
(cacao)boter om in te bakken
2 appelen, geschild, in blokjes
ahornsiroop

Bereiding:
Maak eerst het beslag. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en snuf zout in een mengkom. In een andere mengkom doe je de natte ingrediënten: het ei en de amandelmelk. Meng alles onder elkaar. In een blender gaat dit nog makkelijker en voeg je gewoon alles samen in de blender en mix je tot een glad beslag.
Het beslag mag niet de dun zijn want we maken pluffy ontbijtpannenkoekjes. Ik wil niet van die dunne pannenkoekjes maken zoals we kennen als vieruurtje (vaak met suiker) bij de koffie. Mocht je het beslag te dik vinden, kan je er altijd een beetje extra melk aan toevoegen. Maar het mag zeker geen lucht en te lopend beslag zijn. Ontbijtpannenkoekjes moeten voor mij een beetje dik en fluffy zijn.
Smelt wat (cacao)boter of kokosolie in een pan op middelmatig vuur. Schep een halve pollepel in de pan. Maak ze niet te groot. Meestal bak ik in één pan twee pannenkoekjes tegelijk. Bak ze tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan in één keer om. Bak alle porties tot het beslag op is. Je krijgt er ongeveer zes pannenkoekjes uit. Voeg tussendoor telkens nog wat boter of olie toe als dat nodig is.
Bak in dezelfde pan de appelstukjes aan op middelhoog vuur en blus de pan met ahornsiroop. Laat de appeltjes karameliseren tot ze gaar zijn.
Serveer de pannenkoekjes met de appeltjes en eventueel nog wat extra ahornsiroop. Strooi er wat amandelschilfers over.
Maak jouw eigen website met JouwWeb