Pizzeta (sandra bekkari)
Ingrediënten (voor 2 personen):
1/2 sjalotje, fijngesneden
olijfolie
1 teentje knolook , geperst
200 g tomatenblokjes met basicilum (vers of uit blik)
Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
2 volkoren pitabroodjes
6 voorgesneden plakjes mozzarella
Toppings naar keuze: champignons, paprika, olijven, ham ...

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de look en de tomatenblokjes toe. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en laat even sudderen zonder deksel.
- Snijd de pitabroodjes met een keukenmes middendoor. Leg ze op bakpapier.
- Smeer er de tomatensaus over en beleg met de plakjes mozzarella en toppings naar keuze.
- Werk af met een beetje geraspte mozzarella.
- Zet de pizzeta in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten en serveer met een salade naar keuze.
Maak jouw eigen website met JouwWeb