Pizzeta (sandra bekkari)

Ingrediënten (voor 2 personen):

1/2 sjalotje, fijngesneden

olijfolie

1 teentje knolook , geperst

200 g tomatenblokjes met basicilum (vers of uit blik)

Provençaalse kruiden

zwarte peper

zout

2 volkoren pitabroodjes

6 voorgesneden plakjes mozzarella

Toppings naar keuze: champignons, paprika, olijven, ham ...

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°c.

- Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de look en de tomatenblokjes toe. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en laat even sudderen zonder deksel.

- Snijd de pitabroodjes met een keukenmes middendoor. Leg ze op bakpapier.

- Smeer er de tomatensaus over en beleg met de plakjes mozzarella en toppings naar keuze.

- Werk af met een beetje geraspte mozzarella.

- Zet de pizzeta in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten en serveer met een salade naar keuze.

Maak jouw eigen website met JouwWeb