Runderwok met groenten en mango (colruyt)
Ingrediënten:
500 g minuutsteak (beenhouwerij)
500 g groentereepjes (diepvries)
1 rode paprika
1 mango
2 lente-uitjes
1 plantje koriander (vers)
2 cm gember
250 g basmatirijst
4 eetl. sojasaus
2 eetl. arachideolie
peper en zout

Voorbereiding (20 min.):
- Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
- Rasp de gember.
- Pluk de blaadjes van het plantje koriander.
Bereiding (15 min.):
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 5 min. rusten.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min. Voeg nu ook de paprikablokjes toe en roerbak nog ± 6 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
3 Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar. Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.
Afwerking
Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.
Tip
U kan de groentereepjes ook vervangen door broccoliroosjes uit de diepvries. Voeg in dat geval geen mango toe.
https://www.colruyt.be/nl/recept/runderwok-met-groenten-en-mango
Maak jouw eigen website met JouwWeb