Lentefris zomerslaatje (pascale naessens)

Ingrediënten voor 4 personen:
100g rucola
200g groene asperges
250g mozzarella
1 avocado
150 g gedroogde ham (type parma)
20 zwarte olijven
20 kerstomaatjes
1 courgette
200 g pasta (type penne, spirelli...)
8 blaadjes basilicum
olijfolie
citroensap of balsamico azijn
fleur de sel
zwarte peper van de molen

Bereiding:
Kook de pasta volgens de instructies op het pak in licht gezouten water. Giet af, spoel met water en laat uitlekken.
Was de asperges en blancheer ze 2 minuutjes in licht gezouten en kokend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm dikte. Doe samen met de kerstomaatjes bij de asperges en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (de pan mag roken). Rooster er eerst de asperges in (tot je overal mooie streepjes hebt, daarna de courgette en vervolgens de tomaten).
Leg de rucola op een groot bord, verdeel er de ham over, de olijfjes en scheur er de mozzarella over. Schil en ontpit de avocado en snij in blokjes, doe bij de rest. Meng alles met de pasta en drapeer met de lauwwarme groentjes.
Werk af met de basilicum, wat olijfolie (2-3 el) en de balsamico (1-2 el). Kruid met fleur de sel en zwarte peper.